15.8.2013

Monenlaista uutta

Uudet tuulet ja monenlaiset muutokset sävyttävät parhaillaan Kauhajoen kansalaisopiston toimintaa.

Opistolla on nyt kaksi uutta päätoimista opettajaa. Kesäkuussa Hannele Mäki-Ettala-Mustonen aloitti tekstiilityönopettajana ja elokuun alussa Elina Partanen kuvataideopettajana. Hannele tuli Somero-opistosta ja Elina Lapuan kansalaisopistosta.

Kesäkuussa opiston suunnittelupäivää vietettiin Venesniemessä.
 
Blogia pukkaa
Elina ja Hannele ovat kumpikin aikaisemmin kirjoittaneet blogeja, jotka ovat liittyneet joko heidän opiskeluun ja työhön. Tästä Markku-rehtori innostui kovasti ja ilmaisi myös kiinnostuksensa osallistua blogin ylläpitämiseen. Niinpä sitten luotiin Taide ja taito –blogi.

Tarkoitus on, että tässä blogissa ainakin Elina, Hannele ja Markku kirjoittavat ja jakavat kuvia kansalaisopiston tapahtumista, opetuksesta, sattumuksista, kokemuksista jne. Eli kaikesta siitä, mistä on mukava kertoa muillekin. Toivomme myös, että tätä kautta tietoisuus opiston toiminnasta lisääntyy ja tulee läheisemmäksi opiskelijoille ja erityisesti niille, jotka eivät vielä ole löytäneet opistolle.
Siivousta ja muuttoa
Opiston taideluokka on ollut jo pari viikkoa varsinaisen kaaoksen vallassa. Jotta tietäisi, mitä kaikkea kaapeissa, hyllyissä ja komeroissa on, pitää kaikki inventoida. Tätä työtä Elina on tehnyt ihan uupumiseen asti. Mutta hyvältä näyttää, kun mm. iso peltikuuppa saatiin pienennettyä, liesi vietyä pois ja kaappeja siirrettyä. Kohta paikkaa ei tunnista enää entiseksi. Vanhat pienet pöydät myös roudataan pois ja Sanssista tuodaan uudet tilalle. Siivoojakin varmaan kiittää, kun ei enää ole kymmeniä pöydänjalkoja lattian puhdistusta hidastamassa.

Teknisentyön opettaja Arto Kallionpää on myös ollut muuttohommissa. Hopeatyöluokka siirtyy Opintolan kellarista Sanssiin, missä jo ennestään Arto on pitänyt puutyökursseja.
Opetusohjelma valmistuu
Kesäkuun alku olikin pikkasen hikistä ja tiivistä, kun piti valmistella syksyn opetusohjelmaa muutamassa viikossa ja samalla tutustua opiston henkilökuntaan ja tuntiopettajiin. Elokuun alussa urakkaa jatkettiin ja kuten opiston rehtori 30 vuoden kokemuksella on todennut ”aina on ohjelma valmistunut” niin ehkä tämä vuosikaan ei ole poikkeus.

Parhaillaan tehdään oikolukua, sitten ohjelma painoon ja jakelupisteisiin viikolla 35. Ja sitä ennen kiinnitämme ”sirkusmainokset”, joista voi lukea, mistä ohjelman voi noutaa.
Tämän ekan blogitekstin kirjoitti Hannele. Tästä se lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti