3.10.2013

Pieniä kurssilaisia

Maasta se pienikin ponnistaa tai tässä tapauksessa pitäisi ehkä sanoa, että väristä se pienikin ponnistaa!

Tänä syksynä aloittivat koko Kauhajoen kansalaisopiston 50-vuotisen historian nuorimmat opiskelijat. Vauvojen ja taaperoiden värikylpykurssit alkoivat syyskuussa. Vauvojen värikylpy on värin kokemuksellisuutta ja moniaistisuutta korostava kuvataidetoiminnan muoto. Työpajat etenevät värien tarkastelusta ja erilaisten materiaalien tunnustelusta itse tuotettuun jälkeen. Värikylpyhetket tarjoavat vauvoille ja taaperoille erilaisia aistikokemuksia sekä vuorovaikutusta ja yhteisiä hetkiä vanhemman parissa.

Näissä töissä aiheena oli ”marjat” ja väriä saatiin vadelmista, puolukoista ja mustikoista.

Ja näissä töissä ”ruska”. Töissä on käytetty luumua, porkkanaa ja kurkumalla värjättyä kiisseliä. Vaahteran lehdet ja silkkipaperit tuovat maalauksiin kolmiulotteisuutta.


 
Värikylpykurssit kokoontuvat kerran viikossa yhden tunnin ajan seitsemän kertaa. Uudet värikylpykurssit alkavat taas lokakuun lopussa.   

Kaikenikäisten opiskelu ja harrastuspaikka
Kansalaisopisto mielletään vähän vanhempien ihmisten opiskelupaikaksi. Se pitääkin paikkansa. Kauhajoen kansalaisopistossa opiskelee noin 2000 opiskelijaa. Noin puolet heistä sijoittuu 46-70 -vuotiaiden ryhmään. Eniten opiskelijoita on 56-60 -vuotiaiden ikäryhmässä. Yli yhdeksänkymmentävuotiaita opiskelijoita on 10 ja tusinan verran on alle viisivuotiaita. Todellisuudessa nämä alle viisivuotiaat ovat alle kaksivuotiaita, jotka osallistuvat värikylpykursseille. 
Opiskelijoista on noin neljännes miehiä ja kolme neljännestä naisia. Monet ovat olleet opiskelijoina vuosikausia ja ovat opiskelleet samaa ainetta vuosia tai sitten ovat löytäneet aina uusia, mielenkiintoisia kursseja opiston tarjonnasta.
Joskus muinoin kansalaisopiston opetus oli tarkoitettu vain yli 16 -vuotiaille. Nykyään tällaista ikärajaa ei ole. Opiston Taidekoulussa opiskelee runsaasti lapsia ja nuoria kuvataidetta ja tästä syksystä alkaen myös käsitöitä.

Mitä haluaisit opiskella?
Kansalaisopiston tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolisia kursseja. Uusien kurssien suunnittelu ja ideointi on mielenkiintoista ja haastavaa ja otamme mielellämme vastaan ehdotuksia kurssiaiheista.  Jos et löydä opetusohjelmasta itsellesi sopivaa kurssia ja arvelet, että muitakin asiasta kiinnostuneita löytyy, ota yhteyttä opistoon ja kerro toiveesi. Syysloman jälkeen alamme suunnitella kevään opetustarjontaa. Joten nyt on oikea aika tarttua luuriin, meilata tai facettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti