18.3.2015

Lasten taidelauantait Isojoella

Opiston vakituiset opettajat, Elina, Arto ja Hannele, ovat kukin käyneet kaksi kertaa talven aikana opettamassa Isojoella lapsille ja nuorille oman alansa taitoja.

Syksyllä Elina ohjasi kahtena lauantaina maalaamista ja piirtämistä.
Seuraavaksi Arton kanssa kurssilaiset vuolivat puukolla puulusikan ja toisella kerralla tekivät pienen hopeakorun ohuesta hopealangasta ja levystä.
Kahtena viimeisenä kertana askarreltiin ja painettiin kangasta.

Piirtämistä ja maalaamista

Opeteltiin kasvojen mittasuhteita ja maalattiin akvarelliväreillä kunnon paperille. Lisäksi maalattiin maisemia. Mustekynillä piirrettiin kiinalaisia lohikäärmeitä.

Kauniita unia

Unisiepparit valmistettiin päällystämällä ensiksi rottinkirengas langalla. Sen jälkeen keskelle tehtiin verkkoa langalla, johon oli pujotettu erimallisia helmiä koristeeksi - perhosia, kukkia, sydämiä, tähtiä. Lopuksi renkaan alareunaan kiinnitettiin langat, joihin oli pujotettu helmiä ja höyheniä. Osa ehti vielä virkata sormivirkkauksella ripustuslangan.

Pensselillä ja perunalla
Kevään suureen juhlaan liittyvät olennaisesti rairuohot ja pääsiäismunat. Nämä kaksi teemaa toteutettiin pikkuliinoihin kankaanpainotekniikalla. Nestemäisellä kankaanpainovärillä maalattiin siveltimellä vihreitä vetoaja kuvaamaan ruohonkorsia.
 Tottakai munat piti myös koristella erilaisilla ornamenteilla.
Halkaisemalla perunan siitä saa oivan munanmallisen leimasimen.
 Muutama tipu ja toukkakin löytyivät liinoihin. 
Juhlien jälkeen pitää yleensä siivota ja pyyhkiä pöytä. 
Sitä varten painettiin värikkäät tiskirätit. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti