5.3.2014

Savannilla

Syksyllä käsityökoululaiset kävivät tutustumassa Alpo Koivumäen taideteoksiin Sanssin kartanon pihalla. Siellä oli muun muassa kameli, karhu, gebardi, kotka, käärme ja krokotiili. Isokokoiset työt on valmistettu kierrätysmateriaaleista kuten metalliromusta, autonrenkaista, muovista jne. Alpo Koivumäki ja hänen teoksensa olivat monelle lapselle tuttuja. He olivat nähneet niitä ennenkin mm. kahvila Valkoisen puun pihalla.

Maisema laatikkoon

Teosten innoittamaan käsityökoululaiset tekivät omanlaisensa savannin eläimineen pahvilaatikkoon. Maiseman tekemisessä käytettiin erilaisia luonnosta löytyviä materiaaleja sekä käsityömateriaaleja. Oljista tehtiin peltoa, vihreästä villasta nurmikkoa, tammenterhoista kivikkoa, nahasta tie, sinisestä paperista joki, Kävyt olivat puita ja pensaista ja valkoiset kuivakukat tietenkin kukkia.

Eläinten muovailua

Yllättävän hyvin lapset muistivat vielä joulun jälkeen, mitä kaikkia eläimiä Sanssin pihalla oli ollut ja minkälaisissa asennoissa ne olivat.

Das-massasta muotoiltiin omanlaiset savannin eläimet, 
jotka maalattiin peiteväreillä massan kuivattua.

Liiduilla maalausta

Pahvilaatikoissa oli ollut tietokoneen osia ja niissä oli kirjoitusta ja tarroja, joten ne päätettiin päällystää kankaalla. Akvarelliliiduilla voi piirtää ja kuvioida myös kangasta. Värit päälle suihkutettiin ruiskuemulsiota. Lopuksi työ silitettiin värien kiinnittämiseksi silitysraudalla. Silittäminen kuumalla raudalla olikin monelle uusi kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti