11.10.2014

Kauhajoen kansalaisopisto valmistautuu 50-vuotisjuhliin

Juhlaa vietetään sunnuntaina 9.11. klo 15 Sanssin koulussa täytekakkukahvien kera. Tuona päivänä 50 vuotta sitten käynnistyi opiston ensimmäinen piiri. Juhlassa esiintyvät Kauhajoen pelimannit, Suupohjan puhallinorkesteri, Kauhajoen kamarikuoro sekä Isojoen harmonikkaryhmä. Kaikki esiintyvät kokoonpanot ovat opiston ryhmiä.

Juhlapuhujaksi olemme saaneet vuonna 1964 Kauhajoen lukiosta ylioppilaaksi kirjoittaneen kulttuuritoimittaja Päivi Vuoljärvi-Westin.

Juhliminen aloitetaan jo oikeastaan lauantaina 8.11. Sanssin koulun salissa tapahtumalla ”Kulttuuri kuuluu ja kukoistaa kansalaisopistossa”. Silloin useat opiston esiintyvät ryhmät ja oppilaat astuvat estradille. Tarjolla on mm. runokooste, yksinlaulua, kuorolaulua ja lopuksi karaokea.

Näyttely Opintolassa

Juhliin liittyvän näyttelyn valmistelut ovat hyvässä mallissa. ”Vanhaa, uutta ja tulevaa” -näyttelyssä on esillä vuosien varrella opiston kursseilla tehtyjä töitä - käsitöitä ja taidetta.  Näyttely avautuu ma 3.11. Opintolassa ja on avoinna koko viikon.  Monet vanhat kursseilla valmistuneet työt ja tuotteet lienevät kovassa käytös kuluneet tai jopa poistuneet käytössä, mutta muistoja varmasti on jäänyt. Opiston opettajat ovat ryhmissään nyt keränneet näitä muistoja ja tietoa töistä, joita opiskelijat haluavat tuoda näytteille.

Kansalaisopiston rehtori Markku Nurmi on koko viime kevään selannut vanhoja paikallislehtiä eri vuosikymmeniltä etsien opiston historiaan liittyviä juttuja. Leikekirjat on myös käyty läpi. Vanhoja kuvia opiston kursseilta on myös löytynyt. Näistä kaikista ja kurssiluetteloista taideaineiden opettaja Elina Partanen on tehnyt videoesityksen, jonka taustalla soi Kauhajoen kasinolla -kappale. Esitystä voi katsella ja fiilistellä näyttelyn yhteydessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti