20.9.2015

Innolla uuteen lukuvuoteen

Aikamoista vilskettä on pitänyt sen jälkeen, kun ilmoittautuminen opiston kursseille alkoi kaksi viikkoa sitten. Suurin osa ilmoittautuu nykyään netissä, mutta aina osa tulee paikan päälle tai soittaa toimistoon. Suosituimmat kurssit täytyivät alta aikayksikön. Erityisen ilahtuneita olemme jokaisesta uudesta opiskelijasta, joka ei ole koskaan aikaisemmin ollut kursseillamme.

Liikuntaryhmiin tuli paljon osallistujia ja varasijoille jäi useita. Onnistuimme kuitenkin sovittamaan opiston ja opettajien aikatauluihin kaksi uutta ryhmää - toinen joogaan ja toinen venyttelyyn. Nyt vaan toivomme, että kurssilaiset myös jaksavat käydä ”jumppaamassa”. Usein kyllä käy niin, että alkuinnostuksen jälkeen osallistujien määrä hiipuu. Toivottavasti niin ei käy tänä talvena.

Iloisia yllätyksiä ja myös pettymyksiä

Kädentaitokursseista ilahduttaa se, että Kansallispuku ja feresi -kurssille ilmoittautui kymmenen osallistujaa. Korjataan vanhaa pukua, ommellaan uusi paita tai kirjotaan tykkimyssyä. Feresin ompelijoitakin löytyy.
Pettymyksen aiheuttaa kudonnan suosion hiipuminen. Kangaspuilla kutominen vie paljon aikaa ja aloittelijalle siinä on paljon opeteltavaa. Vanhemmilla taitaa jo olla kaapit ja sängyn aluset täynnä kudonnaisia. 
Nummikoskelaiset sen sijaan ovat edelleen innostuneita kutomisesta. Nyt teemme siellä myös muita käsitöitä ja aloitamme tutustumalla mosaiikkiin. Oletettavasti vanhat ruukut saavat uudet päälliset.


Tietotekniikkaa

Uusi kurssi – Valokuvakirjat Ifolor ohjelmalla toteutuu myös ja lisääkin kurssilaisia vielä sopii. Sen sijaan Opintolan ATK:n alkeis- ja jatkokurssit jäävät tältä syksyltä väliin. Myöhemmin syksyllä tutustutaan Internetiin ja ATK:n kyselytunnitkin ovat tulossa, jos kiinnostuneita on riittävästi. Ilahduttavaa on, että Nummijärven ATK- kurssi toteutuu.  Niin ja olisiko kenties joku muu sivukylä halukas saamaan omalle kylälle ATK-kurssia. 

Kielet suosiossa

Olisi mielenkiintoista tietää, mistä milloinkin johtuu jonkun oppiaineen suosio. Tänä syksynä kiinnostus kieliin on yllättänyt opistoväen ja sehän on vain mukavaa. Adolfo aloitti kaksi alkeiskurssia ja saksan ja englannin ryhmät ovat ihan täynnä.  Kielten opettajia on vaan tosi vaikea saada ja kevääksi tarvittaisiin sekä saksaan että englantiin uudet opettajat.

Kursseja alkaa pitkin syksyä 

Opetusohjelmaa kannattaa selata useamman kerran, koska tarjolla on monenlaisia lyhyt- ja viikonloppukursseja, jotka alkavat pitkin syksyä. Facebookissa ja opiston ajankohtaista sivulla niitä mainostamme kuten myös Suupohja- portaalin tapahtumapalstalla. Ja koko tarjonta löytyy tietenkin netistä. Sinne voi ilmestyä myös ihan uusia kursseja, jotka eivät olleet painetussa ohjelmassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti