9.10.2015

Viikonloppukursseja

Perinteisesti opistoissa on järjestetty kursseja arki-iltaisin. Niistäkin perjantai-ilta on ollut jo vähän huono vaihtoehto pitkille joka viikko kokoontuville kursseille. 
Viikonloppukursseista, jotka kokoontuvat useimmiten perjantai-iltaisin ja lauantaisin heti aamusta alkaen, on tullut houkutteleva vaihtoehto arki-iltojen tilalle. Silloin pystytään työskentelemään pidempään yhtäjaksoisesti ja saadaan enemmän aikaiseksi. Kädentaitokursseissa varsinkin joskus tuntuu, että juuri kun pääsee työn alkuun pitää jo ruveta kasaamaan tavaroita pois.

Ompelua


Kolmatta vuotta peräkkäin opiston ompelukurssi, jonka opettajana on Jari Viitasalo, on kokoontunut syksyisin ja keväisin kolmena viikonloppuna. Ensi kevään kurssi kurssilaisten toiveesta pidennetään neljän viikonlopun pituiseksi.

He ovat olleet hyvin tyytyväisiä myös siihen, että kurssipäivät on lyöty lukkoon jo aikaisin edellisenä keväänä. Siten kurssilaiset ovat voineet suunnitella muita menojaan niin, että kurssille osallistuminen onnistuu ja he pääsevät ompelemaan sisustustekstiilejä tai uusia vaatteita itselle ja lapsille.


Kurssilaisista on muodostunut mukava ryhmä ja he nauttivat tästä ”niin kutsutusta omasta ajasta”. Useammalla taitaa olla pieniä lapsia ja siksi kurssilla ommellaan paljon lastenvaatteita.

Grafiikkaa ja keramiikkaa kirjaston taideluokassa


Grafiikan teko on hidasta ja siinä on monta työvaihetta. Aikaisemmin kurssi on ollut viikolla, mutta tänä syksynä se kokoontuu sunnuntaisin neljä kertaa: syyskuussa, lokakuussa ja marraskuussa kaksi kertaa.

Kirjaston taideluokkaa käyttävät myös koulut. Tänä syksynä olemme saaneet kurssilaisilta palautetta, että kyseessä olevaa opetustilaa ei ole kovin helppo löytää. Ja se on aivan totta. Luokkaan kuljetaan Puistokadun puolelta bussipysäkkien kohdalta. Ulko-ovi sijaitsee aika huomaamattomasti syvennyksessä. 

Aikuisten ja lasten yhteinen keramiikkakurssi marraskuussa on ihan uusi aluevaltaus. Koristelutekniikoita opiskellaan myös viikonloppuisin perinteisen keramiikkakurssin lisäksi.

Lukkokukkaroita ja risutöitä


Kauhajoella ja Isojoella on jo tehty lukkokukkaroita parina edellisenä viikonloppuna. Niiden tekeminen on mielenkiintoista ja vaihtoehtoja on paljon, joten kurssilaiset toivoivat jatkokurssia ja myös sitä, että kurssi olisi pidempi. Keväällä Seija Mantila piti kaksi risutyökurssia. Kurssilaisia tuli heti niin paljon, että saatiin kaksi eri ryhmää. Nyt olemme odotelleet, että lähtevätkö koivunlehdet puista täksi viikonlopuksi, kun on syksyn risutyökurssin aika. Ja kyllä ne lehtivät, kiitos valio-myrskyn ja yöpakkasten.

Viikonloppukursseja vielä tulossa


FengShuihin pääsee tutustumaan sunnuntaina 25.10. Natalia Kalevan kurssille. Kurssilla tehdään kodin sisutusharjoitustehtäviä ja tutustutaan vanhaan kiinalaiseen taidemaalaustekniikkaan. 
Parina syksynä on jo tehty saippuoita ihan alusta alkaen. Ja niitä voi tulla tekemään tänäkin vuonna. Uutta kurssissa on kylpypommien teko. 
Ihan uusi kurssi on parina lauantaina kokoontuva kurssi, jolla tehdään koruja klipsuista, vetoketjuista ja huovuttaen villasta. 
Käypä tutustumassa tarkemmin kurssien sisältöön opiston nettisivuilla ja ilmoittaudu mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti